Verlegsystemen

MONTAGELAND: ÉÉN ADRES VOOR DE COMPLETE MONTAGE

Het leggen van vloerverwarming is een vak apart. Een vak dat de montageploegen van Montageland als geen ander beheersen.

Ons advies: laat niet alleen de montage van de vloerverwarming en het installeren van de regelingen door Montageland verzorgen, maar vraag ook Albrand voor het ontwerpen en calculeren van het systeem. Dan weet u zeker dat de vloerverwarming conform de ontwerptekeningen wordt verlegd en het volledige vloerverwarmingssysteem onder de Albrand garantie valt.

Meer informatie? Bel ons op telefoonnummer 0316-24 68 49 of stuur een e-mail naar uitvoering@albrand.nl

Wij verleggen op vijf verschillende manieren

Tackeren (op isolatieplaten)

De Albrand vloerisolatie is opgebouwd uit een hoge kwaliteit polystyreen dat beplakt is met een kunststof rasterfolie (maaswijdte 50 mm). De folie is aan de onderzijde voorzien van een vernet vezeldoek.

De verlijming met deze weefselversterkende rastertoplaag zorgt voor een vloeistofdichte scheiding met de ondervloer. De sterke vezelstructuur zorgt tevens voor een optimale verankering van de U-clips waarmee de vloerverwarmingsbuis wordt bevestigd.

De rollen vloerisolatie zijn aan één zijde voorzien van een overlap en aan de andere zijde is een plakstrip aangebracht (optioneel), waardoor afplakken met plakband niet meer nodig is.

Deze vloerisolatie voldoet aan de norm DIN EN 13163, DIN V 4108-10 en vochtwering DIN 18560.

Dankzij de akoestische en thermische isolatiewaarde van deze platen is dit een van de meest toegepaste verlegwijzen.

Vlechten (op staalmatten)

Een van de oudste verlegwijzen is het binden van de vloerverwarmingsleiding op verzinkte draadstaalnetten. Deze montagevariant wordt vaak gecombineerd met op de werkvloer een basislaag van aluminium reflectiefolie (3 mm dik). Wordt het draadnettensysteem toegepast in combinatie met anhydriet gietvloeren, dan moeten de netten aan de ondervloer worden bevestigd om opdrijven te voorkomen. Ook dienen de vloerverwarmingsleidingen om de maximaal 3 mazen bevestigd te worden middels drillbinders, tyraps, of machinaal door middel van verzinkt binddraad met professionele draadvlechtmachines. Dit systeem is verkrijgbaar in rastermaat 100, 150 of 200 en het meest geschikt voor volkunststof vloerverwarmingsleidingen.

We adviseren om onder de bevestigingsnetten een alu-reflectie folie te gebruiken om de reactiesnelheid van de vloerverwarming te vergroten.

Noppenplaat systeem

Het Albrand noppenplaatsysteem laat zich eenvoudig verleggen door de groef-veerverbinding. De volgeschuimde noppen zorgen ervoor dat de platen goed beloopbaar blijven tijdens de montage. De speciaal gevormde noppen laten verwerking van buisdiameters van 14 t/m 16 mm toe.
Verlegafstanden van 5 cm of een veelvoud daarvan zijn mogelijk, zowel traditioneel als ook diagonaal.

Albrand heeft een tweetal uitvoeringen noppenplaat in het programma. Een warmte- en contactgeluidisolatie-noppenplaat type NP30 en een warmte-isolatienoppenplaat NP11. Beide typen noppenplaat zijn voorzien van een overlappende dieptrekfolie om binnendringen van cementwater tegen te gaan.

De Albrand noppenplaat kenmerkt zich door:

  • De mogelijkheid om de vloerverwarmingsbuis zowel traditioneel als diagonaal te monteren
  • Flap voor fixatie noppenplaat onderling
  • Onderlinge nopafstand 50 mm
  • Geschikt voor vloerverwarmingsbuis 14 mm t/m 16 mm

Droogbouw/renovatie tbe 30-16

Bij nieuwbouw worden de leidingen voor vloerverwarming al tijdens de bouw op de vloer gelegd, waarna er een dekvloer overheen wordt aangebracht. De aanleg van vloerverwarming in een bestaande woning of werkomgeving is echter ook mogelijk met de speciale renovatiesystemen van Albrand, waaronder het droogbouwsysteem.

Deze renovatiemethode is bij uitstek geschikt voor situaties waar slechts een geringe gewichtstoename op een bestaande vloer toegevoegd kan worden of waar geen ‘natte mortel’ (bijvoorbeeld op houten vloeren) verwerkt kan worden.
Het droogbouwelement, vervaardigd uit polystyrol EPS035 volgens DIN 13163, maakt het mogelijk om 16 x 2 mm buis te verleggen conform bouwnorm B volgens DIN 18560 en DIN EN 1264 op een massieve en houten ondervloer.
In combinatie met de warmtegeleidingslamellen zijn verleggingspatronen van meander en dubbel meander (kop-in-kop) realiseerbaar. Het droogbouwsysteem kan afgedekt worden met Fermacell of Knauf Brio platen en vervolgens met tapijt of laminaat afgewerkt worden.

Aandachtspunt: Indien onder de droogbouwelementen isolatie wordt aangebracht is een isolatie vereist met een minimale druklast van 150 kPa/m2.

In de situatie van vloerverwarming is het aan te bevelen om nabij de positie van de verdeler de zogenaamde 20 mm tackerplaat van Albrand (artikelnummer 20.020) te gebruiken om de vloerverwarmingsbuis op te monteren, eventueel in combinatie met een staalmat. Dit om de bundeling van leidingen correct te kunnen monteren. Afhankelijk van de vloerafwerking wordt kruislings een dubbele laag Fermacell platen van circa 9 mm gemonteerd.

Frezen

De keuze voor vloerverwarming is snel gemaakt. Met vloerverwarming bent u namelijk jarenlang probleemloos verzekerd van comfortabele, energiezuinige én onzichtbare warmte in elke ruimte. Of het nu gaat om nieuwbouw of een bestaande woning; Montageland zorgt ervoor dat uw vloerverwarming snel en vakkundig wordt ingeslepen. Uiteraard met zo min mogelijk overlast voor u. Vervolgens worden de leidingen vlak onder uw uiteindelijke vloer gemonteerd. Dit zorgt voor een snelle opwarming van de vloer waardoor u profiteert van extra comfort en energiebesparing.

Meer informatie vindt u op onze pagina Stofarm inslijpen